Konsultantska kuća nLogic Advisory kroz svoje usluge pruža stručnu podršku za izgradnju fotonaponskih elektrana od samog nastanka ideje do njene implementacije kroz projektovanje, konsultacije, ishodovanje neophodnih dozvola, odabir i plasman panela i ostale opreme, preko nadzora nad izgradnjom, do mjerenja i puštanja u rad.

Kako je briga o klijentima, očuvanju okoliša, te korištenju obnovljivih izvora energije vizija konsultantske kuće nLogic Advisory, odlučili smo za svoje klijente izdvojiti proizvode našeg partnera Recom Technologies kojima mogu ostvariti znatne uštede, brži povrat investicije i veću iskorištenost energije.

PV modul serije “Lynx” je idealno rješenje za one koji žele kvalitetan i pouzdan fotonaponski proizvod, te brži povrat investicije. Solarne ćelije ovih PV modula su tipa N (TOPCon) i smatraju se tehnologijom budućnosti. N-type (TOPCon) tehnologija garantuje odlične performanse i nisku degradaciju PV modula maksimalno do 0,40%, značajno poboljšavajući rezultate proizvodnje električne energije. Snaga PV modula je u rasponu od 410 W do 710 W sa maksimalnom efikasnošću do 22,86%. Garancija na PV modul serije „Lynx“ je do 30 godina.

“Black Tiger” moduli pružaju brojne prednosti klijentima koji traže visokokvalitetan proizvod sa izuzetnim performansama i prelijepim dizajnom. Modul “Black Tiger” koristi N-type ćelijsku tehnologiju u sprezi sa metodom povezivanja ćelija sa zadnje strane poznatom kao BackContact što rezultira sa 0% gubitka. Zbog tog smanjenog zasjenjenja na prednjoj strani ćelije, modul maksimizira ukupnu površinu ćelije ostvarujući veću efikasnost i rezultirajući bržim povratom ulaganja nego što je to sa uobičajenim fotonaponskim modulima. “Black Tiger” serija ima efikasnost modula i do 23,6% i po tome je Recom Technologies trenutno prvi u svijetu. Ovi fotonaponski paneli omogućavaju efikasniju iskorištenost prostora na koji se ugrađuju (za elektrane od 1 MWp potrebno je i do 10% manje prostora). Zbog niskog temperaturnog koeficijenta ostvaruju veći prinos u toplijim uslovima čak i do 2,4 %. Snaga PV modula je u rasponu do 430 W do 610 W, a garancija je do 25 godina.

“Zeus” trofazni inverteri su smart inverteri sa multi MPPT, integrisanim uređajem za kontrolu izlazne snage i “pametnom” tehnikom hlađenja zraka što rezultira produženim vijekom trajanja ventilatora. Postoji 5 verzija „Zeus“ invertera klasificiranih prema snazi na AC izlazu i to 80 kW, 100 kW, 110 kW, 120 kW i 125 kW, a najčešće se koriste trofazni inverteri snage 100 kW. Karakteriše ih visoka efikasnost do 99%, 180~1000 Vdc MPPT opseg napona, maksimalno 12 MPPT, 2 niza po MPP trackeru, 150% PV ulaz predimenzioniranja, 110% izlaz preopterećenja. Sigurni su i pouzdani jer imaju integrisani AC i DC SPD (tip II), IP66 zaštitu. Također posjeduju mjerenje struje za svaki PV niz, a opciono i 24-satni nadzor rada.

Fotonaponski paneli serije „Panther“ su najprodavaniji Recom moduli. Karakteriše ih revolucionarna tehnologija, veća izlazna snaga i poboljšane performanse sistema. Idealno su rješenje za krajnje korisnike koji žele brži povrat svojih ulaganja. Ovo je potpuno certificirani modul vrhunske kvalitete i visoke efikasnosti izrađen od materijala A razreda. Prilikom izrade korištena je napredna tehnologija i vrhunski kvalitet izrade tako da ovi paneli ostvaruju veći prinos po površini i to posebno na većim vanjskim temperaturama. Također ostvaruju veću konverziju svjetlosti, imaju niske otporne gubitke i savršeno se uklapaju sa svakim krovom. Pogodni su za objekte individualnog i kolektivnog stanovanja (kuće, vikendice, zgrade), kao i za industrijske objekte. Snaga PV modula je u rasponu od 360 W do 665 W sa maksimalnom efikasnošću do 21,41%. Garancija za fotonaponski panel serije „Panther“ je do 25 godina.

Više informacija možete dobiti na web stranici našeg partnera, recom-tech.com i kontaktirajući nLogic Advisory koji je jedini ovlašteni distributer Recom Technologies za Bosnu i Hercegovinu.