U 2023. godini konsultantska kuća nLogic Advisory je angažovana od strane njemačke nevladine organizacije HELP na Mentoring programu za poljoprivredna gazdinstva i obrte pod nazivom “Mali zeleni biznisi”.

Prva radionica u okviru Mentoring programa je održana 26.12.2023. godine, a druga radionica je održana 05.03.2024. godine u Zavidovićima.

Na prvoj radionici prisutni poljoprivrednici i obrtnici su iznijeli izazove sa kojima se susreću u svojim djelatnostima, te je stručni tim nLogic Advisory pristupio analizi potencijala za poboljšanjem energijske efikasnosti poljoprivrednih gazdinstava i obrta uključenih u projekat. Na drugoj radionici prezentovao je prijedloge rješenja za svakog poljoprivrednika i obrtnika.

Mentoring program je zamišljen kao direktan rad sa poljoprivrednicima i obrtnicima sa područja Grada Zavidovića kroz unaprjeđenje postojećih  upravljanja potrošnjom podizanja svijesti o značaju korištenja obnovljivih izvora energije na malim gazdinstvima i obrtima, te kroz savjetodavnu podršku za pripremu i provođenje akcionog plana za uvođenje zelenih tehnologija u poslovanje.