nLogic Advisory prepoznatljiv je u razvoju projektnih ideja, pripremi i realizaciji projekata u oblastima obnovljivih izvora energije, energijske efikasnosti, okoliša, otpada i cirkularne ekonomije.

Jedan od važnih segmenata je i solarna energija. Kroz naše usluge pružamo stručnu podršku za fotonaponske elektrane od samog nastanka ideje do njene implementacije kroz projektovanje, konsultacije, ishodovanje dozvola, odabir i plasman panela i ostale opreme, preko nadzora, do mjerenja i puštanja u rad.

nLogic Advisory u svom portfoliju ima više od 115 razvijenih projekata FNE ukupne snage preko 60 MW, sa čijom realizacijom bi se dosegla godišnja proizvodnja od 90 GWh električne energije i izbjegla emisija CO2 za oko 60.000 t na godišnjem nivou, a u narednom periodu planiramo raditi na projektima koji će doprinijeti energijskom miksu i smanjenju emisija stakleničkih gasova u Bosni i Hercegovini.

Našu stručnost i zastupljenost na tržištu prepoznao je i francuski Recom Technologies sa kojim je nLogic Advisory uspostavio partnerstvo na polju opreme za solarne elektrane.

Vođeni vizijom kompanije očuvanja okoliša, smanjenja zagađenosti i prekomjernog zagrijavanja planete, te željom da klijentima ponudimo optimalna poslovna rješenja, obezbijedili smo partnerstvo sa Recom Technologies, evropskim proizvođačem opreme za fotonaponske elektrane.

Recom Technologies je jedan od rijetkih  proizvođača koji u svom portfoliju ima fotonaponske panele, invertere, baterije, punjače za električna vozila, software za monitoring i to sve iz vlastitih proizvodnih pogona. Recom Tehnologies je europski Bloomberg Tier 1 PV modula sa prodajom preko 3 GW solarnih modula u više od 100 zemalja.

Partnerski odnos koji smo ostvarili sa kompanijom Recom Techologies nam omogućava da našim klijentima implementiramo vodeća i pouzdana rješenja za fotonaponske elektrane sa garancijama od EU proizvođača.

nLogic Advisory je jedina kompanija u BiH koja je ovlaštena za distribuciju proizvoda kompanije Recom Tehnologies. Uz partnerske proizvode nLogic će svojim klijentima ponuditi i implementirati rješenja u oblasti obnovljivih izvora energije, a sve u cilju ispunjenja poslovnih ciljeva usklađenih sa akcentom na zaštiti okoliša.

Portofolio našeg partnera možete pogledati na njihovog web stranici recom-tech.com