Pozivamo vas na dvodnevni Program obaveznog usavršavanja lica koja provode energijski audit i/ili energijsko certificiranje zgrada sa jednostavnim i složenim tehničkim sistemom – MODUL 3, koji će se održati 17. i 18. aprila 2023. godine, u prostorijama Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, u organizaciji konsultantske kuće nLogica ovlaštenog pravnog lica od strane Federalnog Ministarstva prostornog uređenja. Program usavršavanja će pohađati ovlaštena lica, te imenovana i stručna kvalifikovana lica zaposlena u ovlaštenom pravnom licu koja provode energijsko certificiranje i/ili energijski audit zgrade.

Polaznici će imati priliku upoznati se sa oblastima kao što su:

  • Zakonodavno-regulatorni okvir za obavljanje energijskih audita i energijskog certificiranja zgrada;
  • Iskustva iz obavljenih energijskih audita zgrada sa jednostavnim i složenim tehničkim sistemima;
  • Iskustva u izdavanju energijskih certifikata zgrade;
  • Iskustva nezavisne kontrole izvještaja o provedenim energijskim auditima i izdatim certifikatima;
  • Inovativna rješenja za poboljšanje energijske efikasnosti i unaprjeđenju obavljanja energijskih audita i primjeri dobre prakse;

U cilju usavršavanja sposobnosti polaznika Programa u predmetnoj oblasti, za predavače su odabrani iskusni stručnjaci (iz Bosne i Hercegovine i EU) u oblastima arhitekture, građevinarstva, mašinstva i elektrotehnike, kao i mnogi iskusni projektanti i konsultanti, stručnjaci u oblastima energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, koji iza sebe imaju mnoštvo uspješno realizovanih projekata, energijskih audita i certifikata Također, predstavnici Federalnog Ministarstva prostornog uređenja i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije u čijoj je nadležnosti oblast energijske efikasnosti u zgradarstvu će uzeti učešće na Programu.

Po završetku svi kandidati će dobiti Uvjerenja o završenom obaveznom Programu usavršavanja – MODUL 3.

Kotizacija za program usavršavanja iznosi  300 KM + PDV, a uključuje troškove pohađanja nastave i materijale u elektronskoj verziji.

Više informacija u vezi sa Programom obuke možete dobiti putem:

Prijavu za pohađanje Programa obuke možete dostaviti putem prijavnog obrasca: OVDJE.