Započele aktivnosti na projektu energijske efikasnosti u Novom Travniku

Načelnik Općine Novi Travnik i predstavnici konsultantske kompanije nLogic Advisory Sarajevo održali su radni sastanak čime su započele projektne aktivnosti u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća o pristupanju projektu energijske efikasnosti “Rekonstrukcija sistema grijanja i snabdijevanje toplotnom energijom zgrade Općine Novi Travnik” po ESCO modelu finansiranja od 24.03.2022.godine.

“Općina Novi Travnik će implementirati projekt u saradnji s organizacijom UNDP, koja  pruža podršku u pripremi i realizaciji projekta kroz izradu  studije izvodljivosti i studije energijske efikasnosti kao ulaznih dokumenata za pripremu tenderske dokumentacije prema ESCO modelu i Zakonu o javnim nabavama u Bosni i Hercegovini”, saopćeno je.

Nakon što su definirani ulazni podaci za izradu studije, te predstavljena mogućnost rješenja za objekte Općine i Doma kulture kao jednog sistema grijanja, predstavnici nLogic Advisory obišli su prostor kotlovnice u zgradi Općine, te objekt Doma kulture.

Prema dinamičkom planu projekta, završetak studije i tenderske dokumentacije očekuje se početkom mjeseca juna 2022. godine.

Izvor: Akta.ba 

Kontaktirajte nas

4 + 5 =

Đoke Mazalića 2,
71000 Sarajevo
+387 33 863 951
info@nlogic.ba