POZIV na Program usavršavanja (MODUL 3) za energijske auditore i energijske certifikatore u FBiH

Ovim putem pozivamo Vas na:

nLogic Sarajevo kao ovlašteno pravno lice od strane Federalnog Ministarstva prostornog uređenja za Nosioca Programa obuke za lica koja provode energijske audite zgrade i energijsko certificiranje zgrada s jednostavnim i složenim tehničkim sistemom, organizuje Program usavršavanja iz oblasti energijskog certificiranja zgrada i obavljanja energijskih audita – MODUL 3.

Program usavršavanja obavezno pohađaju ovlaštena lica, te imenovana i stručna kvalifikovana lica zaposlena u ovlaštenom pravnom licu koja provode energijsko certificiranje i/ili energijski audit zgrade.

Program usavršavanja obuhvata sljedeća područja i to:

  • Zakonodavno-regulatorni okvir za obavljanje energijskih audita i energijskog certificiranja zgrada;
  • Iskustva iz obavljenih energijskih audita zgrada sa jednostavnim i složenim tehničkim sistemima;
  • Iskustva u izdavanju energijskih certifikata zgrade;
  • Iskustva nezavisne kontrole izvještaja o provedenim energijskim auditima i izdatim certifikatima;
  • Inovativna rješenja za poboljšanje energijske efikasnosti i unaprjeđenju obavljanja energijskih audita i primjeri dobre prakse;

Kandidati na Programu usavršavanja će kroz obavezna područja imati priliku poslušati aktuelne teme i novitete koje će prezentirati iskusni stručnjaci u ovoj oblasti iz Bosne i Hercegovine, ali i EU.  Predavači će kroz case study predstaviti i mogućnosti rada u EU. Također, predstavnici Federalnog Ministarstva prostornog uređenja i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije u čijoj je nadležnosti oblast energijske efikasnosti u zgradarstvu će uzeti učešće na Programu.

Ostali predavači na Programu usavršavanja su priznati stručnjaci (magistri i doktori nauka) iz oblasti arhitekture, građevinarstva, mašinstva i elektrotehnike, odnosno iskusni projektanti i stručnjaci koji iza sebe imaju mnoštvo uspješno realizovanih projekata, energijskih audita i certifikata, te su priznati eksperti u oblastima energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u BiH i Hrvatskoj. Po završetku svi kandidati će dobiti Uvjerenja o završenom obaveznom Programu usavršavanja – MODUL 3.

Preuzmi detaljni POZIV na Program usavršavanja (MODUL 3) za energijske auditore i energijske certifikatore u FBiH

Kontaktirajte nas

10 + 13 =

Đoke Mazalića 2,
71000 Sarajevo
+387 33 863 951
info@nlogic.ba