Mjesec energetske efikasnosti: Ostvarite finansijsku potporu i uštedite kupujući

U prodajnom centru ZH-Zola u Živinicama, od 1. septembra do 1. oktobra održat će se “Mjesec energetske efikasnosti” kada će mnogi proizvodi renomiranih, svjetski poznatih proizvođača biti u ponudi po sniženim cijenama.

Svake sedmice u pomenutom periodu, svim posjetiocima, bit će ponuđeni proizvodi za potkrovlje i krovove, fasadni sistemi, centralno grijanje i LED rasvjeta. Prijatelj i partner projekta “Mjesec energetske efikasnosti” je GEFF/EBRD kreditna linija, a putem GEFF programa dobijte grant do 20% od vrijednosti Vaše investicije u energetski efikasnu tehnologiju!

Razgovarali smo sa Nihadom Harbašom koji je ispred EBRD pričao o ovoj odličnoj prilici za sve konzumente.

„Trenutno ono što imamo kroz naš program EBRD Evropske banke za obnovu i razvoj jeste sufinansifranje projekata i tehnologija energetske efikasnosti kao što su prozori, vrata, termoizolacija itd, gdje građani mogu uzeti kredite i do 35% dobiti granta za implementaciju tih proizvoda, ugradnju u svoje kuće, stanove, a to je aktualno ovu i narednu godinu.“

Ukoliko ste imali u planu neku sličnu aktivnost, onda je ovo odlična prilika za ogromnu uštetu, a gospodin Harbaš otkriva i kako je to najlakše izvesti.

„Najlakše je to kroz naše partnerske institucije, odnosno banke, a to su Unicredit, Sparkasse i MKF Partner, najednostavnije da se ode na pult i pita za već navedeni program, a službenici će objasniti koja je procedura. Uglavnom, ako uzmete neki kredit od pet hiljada za termoizolaciju i prozore, možete dobiti 20% grant sredstava, što nije mali iznos.”

Ne treba puno razloga zašto izabrati određeni popust, koji je ovdje evidentan, ali razlozi su daleko veći i dugoročniji od trenutne uštete koju dobijate vi individualno.

“Itekako bismo preporučili iz razloga što su cijene energenata sve veće i veće, jednostavno kvalitet energenata kao što su drvo i pelet stalno rastu, a implementaciju mjera, odnosno ugradnjom efekasnih prozora i termoizolacije smanjit ćemo energetske potrebe, potrošnju energije, troškove, te pozitivno utjecati na okoliš, odnosno poboljštati kvalitet zraka.” završava gospodin Nihad Harbaš

GEFF program sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), uz podršku Evropske unije, Ministarstva finansija Austrije i Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), te u saradnji sa Sekretarijatom energetske zajednice (ECS).

Izvor: radiokameleon.ba

Kontaktirajte nas

13 + 4 =

Đoke Mazalića 2,
71000 Sarajevo
+387 33 863 951
info@nlogic.ba